Ana Sayfa Hakkımızda Tarihçe Etkinlikler Duayen Başkan Nasıl Esnaf olunur İletişim
BAŞKANIN MESAJI
DÜNYANIN EN SAĞLIKLI SANATI YORGANCILIK
Yorgancılar Odası olarak biz bir dünya sanatı olan Yorgancılığı, Mor menekşelerimizi Lalelerimizi, Karanfillerimizi Türkiye’mizde odamıza kayıtlı 3,500 üye ve değerli sanatkârlarımızla inanarak ve bu sanat uğrunda savaşıp çok çalışarak bu günlere getirdik. 300 yıllık Yorgancılık sanatı şu üç faktörü taşımaktadır: Sağlık, Kalite ve Ekonomi. Yorgancılığın, değişen ve her geçen gün küreselleşen dünyada organiklik özelliğini kaybetmemiş olması bu sektörün sonsuza kadar devam edeceğinin göstergesidir. Bugün insanların organik dedikleri ürünler yün ve pamuktur. Pamuğun da en önemli özelliği ise klima görevi yapmasıdır. Bu nedenle sağlığını seven herkese dünyanın en kaliteli organik pamuğumuzu tavsiye ediyoruz. Yorgancılığı geliştirmek ve yaymak amacıyla ‘’ Pamuğa EVET, Sigaraya HAYIR ‘’ kampanyası başlattık. Hem sanatkârlık hem de esnaflık olan iki kulvarı bünyesinde toplayan Yorgancılar Odasının hedefleri; insanlar için daha sağlıklı bir hayat standardı sağlamak, ülkemizin ve sanatımızın gelişimi için üstümüze düşen her şeyi yapmaktır. Bir çırak, bir usta bir oda başkanı olarak üzüldüğüm tek şey geçmişten günümüze bir kültür mirası olan yorgancılığın günümüzde hak ettiği değeri görmemesidir. Biz saygıdeğer ustalarımız adına bu dünya sanatını yaşatmak istiyoruz. Bu sanat bizim sanatımız hep beraber sahip çıkmalıyız. Hep birlikte hareket ederek kültürümüzü, geleneğimizi bu kutsal mirası İnşallah eski hak ettiği değere kavuşturup yaşatacağız. Sevgiler, saygılar İstanbul Yorgancılar Odası Yönetim Kurulu Adına Nazmi İNCE